Beste wandelaar,

Gezien onze uitstekende verzorging zowel op onze locatie Dorpshuis De Kloosterhof, als tijdens de wandeldagen, neemt het aantal aanvragen jaarlijks toe.

Wij hebben daarom moeten besluiten het aantal gasten te limiteren.

In Dorpshuis De Kloosterhof kunnen 80 wandelaars en verzorgers overnachten. Wat wij hen te bieden hebben, staat in de informatie beschreven.

Wij verzorgen tijdens de wandeldagen niet alleen wandelaars die in de Kloosterhof verblijven, maar ook Magnusleden die thuis overnachten.

Met voldoende verzorgers kunnen wij onderweg 120 wandelaars verzorgen.

Mocht u enthousiast raken over onze informatie en besluiten om u aan te melden, dan zien wij uw inschrijving formulier graag tegemoet.

Een sportieve wandelgroet, 4Daagse Coördinator Jan Polman

En dan de Nijmeegse 4daagse.

Tijdens de 4daagse week maken wij gebruik van het dorpshuis cq sporthal

De Kloosterhof in Weurt. Het dorpshuis wordt dan omgetoverd tot Magnushof.

Van de gymzaal wordt een slaapzaal gemaakt en de bar/kantine wordt onze leefruimte. Vanzelfsprekend zijn er uitstekende sanitaire voorzieningen.

Sporthal-Dorpshuis: De Kloosterhof, Kapittelweg 2 A, 6551 EB Weurt.

Waar ligt de Kloosterhof, hoe ver van Nijmegen.

Op 400 meter loopafstand van dorpshuis de Kloosterhof is aan de v. Heemstraweg een openbaar vervoer opstapplaats. In de 4daagse week is er een continue dienstregeling. WV Magnus regelt geen vervoer naar de start. Maar je kunt ook prima met de fiets naar de start (afstand 5 km) en er zijn voldoende fietsenstallingen aanwezig. Je dient er rekening mee te houden dat het openbaarvervoer op de 2de wandeldag bij terugkomst niet verder gaat dan de rotonde.

Hoe ziet zo'n week er uit in de Kloosterhof?

Op de zaterdag voor de 4daagse arriveren we in De Kloosterhof, om het dorpshuis gereed te maken voor een week 4daagse. Langzaam maar zeker wordt Dorpshuis De Kloosterhof omgetoverd in ons eigen Magnushof.

Wat moet er dan allemaal gebeuren? Vrijwilligers zijn met elkaar aan het werk om de gymzaal in te richten als slaapzaal. Een deel van de gymzaal wordt gebruikt als opslag voor de spullen die we gedurende de week nodig hebben. De barkantine wordt verblijfsruimte voor al onze gasten en ook wordt er een ruimte gecreëerd voor EHBO en massage.

Tussen de middag zal voor de opbouwploeg een lekkere kop soep en belegde broodjes klaar staan. ’s Avonds wordt de eerste warme maaltijd bereid en kan er met elkaar gegeten worden.

Ook gastlopers zijn op deze zaterdag tijdens het opbouwen van harte welkom om te komen helpen. Diezelfde avond bestaat al de mogelijkheid om te overnachten! Dus indien je die avond naar de Nijmeegse 4daagsefeesten wilt gaan, bestaat hiertoe de mogelijkheid: http://www.vierdaagsefeesten.nl/

Op zondagmiddag is de opening van de Magnus 4daagse week om 14.00 uur, wandelaars, vrijwilligers en leden ontmoeten elkaar en vertellen sterke verhalen over gemaakte wandeltochten. Tevens dient men dan de verzorgingspas af te halen. Kinderen zijn hartelijk welkom! Voor hen is er een apart programma. De aanvang van de warme maaltijd is deze avond om 18.00 uur.

Maandag wordt er voor de geïnteresseerde om 10.30 uur informatie gegeven over kunstig blarenprikken en voetverzorging. Op maandagavond zullen de voeten preventief worden afgeplakt voor degene die daar behoefte aan hebben. De aanvang van de warme maaltijd is om 18.00 uur. Om 22.00 uur gaat de verlichting uit op de slaapzaal, de bar sluit om 23.00 uur.

Dinsdag tot en met donderdag, de eerste lopers staan zachtjes, zonder de anderen wakker te maken, om 03.00 uur op. De anderen volgen. Er staat ontbijt klaar. Na het ontbijt graag zelf even je vuile spullen opruimen en zo ruimte maken voor de wandelaars en verzorgers die ná jou komen.

’s Middags vanaf 15.00 uur massage en eventueel blaren prikken en om 18.00 uur aan tafel voor een lekkere warme maaltijd. Om 22.00 uur gaat de verlichting uit op de slaapzaal, de bar sluit om 23.00 uur.

Op dinsdagavond zal er tussen 17.00 uur en 20.00 uur een korte (15 minuten) ontruimingsoefening worden gehouden waaraan iedereen mee moet doen.

Vrijdag, de eerste lopers staan nog steeds vroeg op, er staat nog steeds ontbijt klaar, en de kans op massage en blaren prikken op vrijdagmiddag is kleiner, want vanaf 18.30 uur is de massageruimte gesloten. Het wordt feest!

Vanaf 18.30 uur staat er een heerlijk buffet klaar. De verlichting gaat later uit dan je gewend bent en ook de bar sluit op een later tijdstip.

Zaterdag wordt er rond 07.30 uur opgestaan. Er wordt gezamenlijk ontbeten en daarna wordt er voor gezorgd dat het Magnushof weer dorpshuis cq sportzaal De Kloosterhof wordt. Met heimwee vertrekt iedereen huiswaarts. Je hulp bij het opruimen wordt zeer op prijs gesteld!

Wat heeft Magnus te bieden in de Kloosterhof:

We bieden wandelaars die net zo lijden als jou, we bieden verzorgers die met je meeleven, het is gezellig, we eten met elkaar, ’s morgens en ’s avonds.

We bieden een bed met matras, lakens (deken of slaapzak zelf verzorgen), je blaren worden verzorgd (EHBO) en je spieren weer soepel gemaakt (massage).

Hoe gaat de massage en de EHBO in de Kloosterhof?

Een ruimte in het Dorpshuis De Kloosterhof is tijdens deze week medische ruimte. Wanneer je thuis komt van je wandeldag, schrijf je je in op een lijst voor (massage 30 minuten) en/of verzorging (EHBO). Dit gaat op inschrijving per dag bij de desbetreffende gewenste masseur, dus het heeft geen zin om je ’s morgens al in te schrijven. Er is een dokter, er zijn fysiotherapeuten, masseurs en erkende blarenprikkers. Bovendien is het erg gezellig in de medische ruimte.

Wat heeft Magnus tijdens de wandeldagen te bieden?

Wanneer je gaat wandelen krijgt je een zogenaamde loperspas mee waarop staat aangegeven waar je een Magnus rustpost (4 a 5 rustposten per dag) aantreft. Daar krijgt je thee, koffie, iets lekkers, en je broodmaaltijd. Wij maken gebruik van gastadressen, waar men naar toilet kan gaan en op sommige posten is een chemisch toilet aanwezig, ook dit staat aangegeven op de loperpas.

Wat houdt verzorging onderweg in?

Op elke post is voldoende te drinken, er zijn snoepjes, een knabbelnootje en op een van de posten krijgt je je lunchpakket. Daar zit brood, beleg en fruit in. Verder is er op de meeste posten cup a soup te krijgen. En soms is er voor de liefhebbers een gekookt ei of een slaatje. Genoeg vitamine om 4 dagen prestatie te leveren.

En mocht je last hebben van een blaar of een andere blessure, dan is er een

EHBO-er en op sommige posten een masseur aanwezig.

Hoe gaat inschrijven en betalen?

Wanneer je na het lezen van bovenstaande informatie in de Kloosterhof wilt overnachten en/of door Magnus verzorgd wil worden, dan kun je een e-mail sturen naar: janpolman@planet.nl (4daagse Coördinator). Je ontvangt dan vrijblijvend een inschrijfformulier waarop de prijzen staan vermeld.

Het totaal verschuldigde bedrag kun je overmaken vóór 30 juni op een van de aangegeven rekeningnummers die op het inschrijfformulier staan vermeld.

Je ontvangt na opgave geen schriftelijke bevestiging maar voor de 4daagse week ontvang je een uitnodiging.

Wanneer ben je verzekerd van een overnachting en/of verzorging tijdens de wandeldagen?

Zoals al eerder beschreven hanteren wij een limiet wat betreft het aantal slapers in de Kloosterhof en het aantal lopers dat wij kunnen verzorgen. Het aantal slapers (totaal 80) dat wij kunnen herbergen is meestal geen probleem, maar wat betreft het aantal te verzorgen lopers (totaal 120) moeten wij wel eens mensen teleurstellen.

Daarom kunnen wij inschrijfformulieren die na 10 mei binnen komen, niet meer in behandeling nemen. Wij sturen geen bevestiging, maar mochten wij aan onze limitering zitten en er is geen plaats meer dan ontvang je vóór 25 juni telefonisch of per email bericht. Je overgemaakte geldbedrag zal dan direct worden teruggestort.

Er zijn wel een paar spelregels

De Kloosterhof is geen hotel, het is dus niet de bedoeling dat je komt en gaat wanneer je wilt. We eten op afgesproken tijden en we houden rekening met elkaar. Iedereen is verantwoordelijk voor het opruimen van zijn eigen spullen en met elkaar houden we het pand schoon.

Het is de bedoeling dat iedere gast minimaal één avond corvee draait. Hiervoor wordt een rooster gemaakt. Corvee houdt in: tafels indekken, afwassen en koffie zetten voor de avond. We werken alleen met vrijwilligers, er wordt de hele dag voor de lopers gezorgd, ’s avonds doen we dat met elkaar.

Het jaarlijks terugkeren van vele gasten zegt iets over de speciale sfeer die bij Wandelvereniging Magnus heerst en daar zijn we trots op!

Zijn er na aanleiding van deze informatie nog vragen dan kunt u contact opnemen met: Jan Polman, janpolman@planet.nl 0651757645.

Wil je meer weten over onze wandelvereniging bezoek dan onze site: www.wvmagnus.nl. Via deze site kun je via de kolom fotogalerij 4daagse foto’s bekijken van voorgaande jaren.

Misschien tot ziens!

Een sportieve wandelgroet, Jan Polman